DIETA DE LA ZONA

  • TORTITAS DE CIVADA I PLÀTAN
  • 1 plàtan madur
  • 1 ou (o 2 clares d’ou)
  • 15 grams de flocs de civada suaus
  • 25 grams de beguda vegetal (o de llet)
  • 1 mica de sal
  • 1/4 culleradeta de canyella en pols
  • 1/2 culleradeta d’extracte o essència de vainilla
  • Unes gotes d’edulcorant (apte per cuinar)
  • Una culleradeta d’oli (per engreixar la paella)
  • AMANIDA DE PASTA FUSILLI
  • Pasta fusilli (entre 80 i 100 g de pasta seca per persona)
  • Tonyina en oli
  • Surimi (palets de cranc)
  • Pebrot vermell
  • Aceitunas (verdes o negres)
  • Mayonesa
  • Oli d’oliva verge
  • Vinagre
  • Sal
  • BOL DE CIGRONS AMB ANXOVES
  • 250 g de tomàquets Xerry
  • 300 g de de cigrons cuits
  • 8-12 filets d’Anxova
  • 100 g de formatge fresc
  • 50 g d’olives negres sense pinyol
  • Oli d’oliva
  • Sal
  • AMANIDA D’ARRÒS AMB LLENTIES 
  • 200 g de llenties cuites
  • 25 g d’arròs
  • 1 poma golden
  • Suc de mitja llimona
  • 50 g de pernil Serrà en encenalls
  • 1/2 litre d’aigua
  • 2 cullerades d’oli d’oliva
  • 1 cullerada petita de vinagre de Mòdena
  • 2 cullerades petites de mostassa a l’antiga
  • Sal
  • POLLASTRE AL CUSCÚS 
  • 400 g de pit de pollastre
  • 250 g de cous cous (1 got)
  • 250 ml d’aigua (1 got)
  • 60 g de panses
  • 200 ml de vi blanc
  • 1 llimona
  • 1 ceba
  • 1 pebrot petit vermell i un altre verd
  • 2 cebollins
  • 2 pastanagues
  • 1 tomàquet
  • Sal i pebre negre acabat de moldre (a el gust)
  • Herbes provençals i estragó (a el gust)

DIETA MEDITERRÀNIA 

  • ESCUDELLA DE GALETS 
  • 500 g de carn de vedella
  • 1/4 de gallina
  • 1 pollastre i els menuts
  • 200 g d’orella i morro de porc
  • 1/2 peu de porc
  • 1 os de pernil sec
  • 100 g de cansalada
  • 1 os de espinada
  • 1 os de genoll de vedella
  • 150 g de botifarra blanca
  • 150 g de botifarra negra
  • 250 g de cigrons remullats
  • 250 g de patates
  • 1 col
  • 1 nap, 1 pastanaga, 1 porro, 1 branca d’api per a la «pilota»
  • 150 g de carn de porc picada
  • 150 g de carn de ternera picada
  • 150 g de cansalada vetejat, picat
  • 1 ou i 300 g de «galets» grans (pasta per a sopa)
  •  CASTANYES TORRADES
  • 500 g de castanyes gallegues
  • 1 paella amb Forats
  • Aigua
  • AMANIDA DE PATATES
  • Patates
  • Tomàquets
  • Tonyina
  • Pebrot verd
  • 1/2 Ceba
  • Ous
  • Oli d’Oliva Verge Extra
  • Vinagre de Jerez
  • Sal
  • ARRÒS CALDÓS
  • 4 gotets tallat d’arròs rodó
  • 1’5 litres aigua
  • 1 pastilla brou de carn o pollastre colorant
  • 2 cullerades tomàquet triturat
  • 3 alls
  • 1/2 borsa preparat verdura de paella congelada
  • 4/5 cuixetes de pollastre
  • 1/2 pebrot vermell no molt gran
  • 1 ceba petita
  • Sal i pebre
  • Oli girasol
  • MOUSSE D’ESCALIVADA
  • 500 grams d’albergínies
  • 500 grams de pebrots vermells
  • 2 ous
  • 100 ml de nata líquida
  • Oli d’oliva
  • Vinagre de sidra, poma o de vi blanc suau
  • Sal

DIETA VEGANA 

  • FIDEUS D’ARRÒS TOFU
  • 120 g de fideus d’arròs
  • 200 g de tofu ferm
  • 1 pebrot vermell
  • Gingebre fresc 1 trosset
  • Salsa de soja 15ml
  • Curri mòlt 1/2 culleradeta
  • All granulat 1/4 culleradeta
  • Cúrcuma mòlta 1 culleradeta
  • Lima
  • Pebre negre mòlt 1
  • Sal
  • Oli d’oliva verge extra
  • Julivert fresc o coriandre
  • TRUITA DE PATATES VEGANA
  • Patata 400 g
  • Ceba 150 g
  • Farina de cigró 70 g
  • Aigua 180 ml
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal
  • AMANIDA DE QUINOA I CARBASSA
  • Patata 400 g
  • Ceba 150 g
  • Farina de cigró 70 g
  • Aigua 180 ml
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal
  •  FALÀFEL LLEUGER
  • Mig quilo de cigrons o de faves seques pelades
  • 2/3 cebes picades
  • 1/2 tassa de julivert fresc
  • 1/2 tassa de coriandre fresc
  • 3 grans d’all, picats
  • 2 culleradetes de comí mòlt
  • 1 tassa pa ratllat o de farina en cas de no tenir pa ratllat.
  • 1 cullerada de bicarbonat (aconsellat) o llevat en pols
  • 1 culleradeta de sal
  • 1 mica de pebre negre
  • 1/2 culleradeta de cayena mòlta (opcional)
  • Oli de girasol per fregir
  • MANTEGA D’ANACARDS
  • Anacards crus 250 g
  • Preparar mantega d’anacards és tan fàcil com posar els anacards en el vas de el robot o processador i moldre durant dos o tres minuts. 

DIETA ORGÀNICA 

  • CREMA DE AHUYAMA
  • 1 kg de Auyama
  • 1 litre d’Aigua
  • 3 cullerades soperes de Mantega
  • 1 tassa de Ceba
  • 1/2 tassa d’All porro
  • 4 tasses de Consomé de carn
  • 1 tassa de Crema de llet (200 mil·lilitres)
  • 1 mica de Pebre blanc
  • 1 mica de Sal
  • CASSOLA DE POLLASTRE
  • 3 cuixes i contra cuixes
  • Oli d’oliva verge
  • Unes branques de farigola, sàlvia i romaní
  • 4-5 grans d’all
  • 500 gr de tomàquet
  • OUS REMENATS AMB SALMÓ
  • 3 cuixes i contra cuixes
  • Oli d’oliva verge
  • Unes branques de farigola, sàlvia i romaní
  • 4-5 Grans d’all
  • 500 gr de tomàquet